Flash kateissa

Tositarinoita pähkinänkuoressa

Tositatarinoita-albumi julkaistu 26.9.2009

Etukansi

Cruisingit

Oletko koskaan osallistunut cruisinkeihin tai ollut muuten vaan kaivarissa katsomassa hienoja jenkkiautoja rennolla rock’n roll meiningillä? Cruisingit on menevä tarina hauskasta perjantai-illasta, kun 65-vuosimallin Valiant on lastattu täyteen juomaa ja naisia… iskevää tykitystä alusta loppuun saakka.

Vornanen

Löytyykö teidänkin porukasta se kaveri, joka venyy aina ihan mihin vaan? Uni ei paina, on kulttuuria, päätähuimaavaa vauhtia joka kolkassa ja kaikki hoituu tyylikkäästi alusta loppuun - oli kyseessä minkälainen haaste tahansa. Vornanen on vauhdikaan reipas tarina rakkaasta ystävästämme, joka repeää kaikkeen, muttei silti liitoksistaan.

Pahat sanat

Joskus tummat koskettimet koskettavat enemmän ja kyynel on lähellä päästä irti. L.Virtasen sello soi hienosti tässä tunnelmallisessa kappaleessa, jossa kaikki maailman murheet tuntuvat kaatuvan pienen tytön päälle.

Kohti elämää

Jos olet elänyt niin tiedät. Pettymys ja tuska ovat tunteet jotka valtaavat, kun tuntuu että maailma selättää. Klassisen tyylikäs kappale, josta kumpuaa kumminkin ripaus paremmasta tulevaisuudesta.

Ravintolainsinööri

Musavideo kertoo varmaan jo paljon. Tarina kertoo siitä miten opiskelijapojasta tuleekin Ravintolainsinööri, kun ”oikeat raskaat työt” alkavat kouluraadannan jälkeen.

Mä hymyilen

Oletko koskaan sinkkuna ollessasi tullut kotiin sunnuntaiaamuna hymy kasvoilla? Aurinkoinen ja hyväntuulinen laulu iloisesta kotiinpaluusta. Alkuperäiset sanat menevät: ”...Kimpun poimin naapurin tytölle” mutta Riikka halusi laulaa naapurin pojalle.” Mervi, minä ne kukat sun oven taakse silloin toin” :)

Tallinrakentaja

Vaimo saa keskenmenon ja aaltokattopelti sujahtaa polvilumpiosta sisään katkoen jänteet jalasta. Kun tämä vielä tapahtuu samana päivänä, ei tule duurivoittoista kappaletta. Rock-meininkiä kunnioittaen kaksi kuukautta sairaslomalla kunnon pilleripöllyssä kirjoitettu dokumentaatio tapahtuneesta. Tallinrakentajan sovitus onnistui loistavasti, mukaillen synkkääkin synkenpää perjantaipäivää.

Levy

Renttulan yötön yö

TrueStoriesin esimmäinen virallinen mittatilauslaulu Perttulan maaperälle valmistuneelle Heikkisten talolle. Ei muuta kun ex-tempore Sokos 10:n terassilta keskiviikko iltana Perttulaan saunomaan klo 23:00 ja selvittämään minkälainen sen laulun oikein tulee olla... Ensiesitys tupaantuliaisissa, jossa bändin stage oli pystytetty Heikkisten torpan olohuoneeseen. Hittiainesta kerrassaan!

Espanjatar

Kaikki naiset tietävät, että punainen mekko vaan toimii... Suomalais-espanjalais-tyylinen tarina punamekkoisesta tytöstä, jolla taisi olla vientiä minne ikinä sitten menikin. Kappaleen raidoilta löytyy kokeellisesti sovitettuja instrumentteja Ettan-purkista riisitikkuihin, jotka päätyivät levylle yön pienillä tunneilla.

Digiritarit

Jos ottaa sitä kuppia muutaman päivän ja alkaa aamuyöstä sepittämään tekstiä, voi aamulla löytyä pöydältä tällainen tuotos. Rajua tajunnanvirtaa, josta yllättäen löytyikin yhteiskunnallinen sanoma nykymaailman kehityksestä. Jos et tajua tätä kappaletta kolmannen kuuntelukerran jälkeen, ei kannata huolestua...